HUSKUR

calming hormones

HUSKUR

Krya på dig själv med något av våra tips. För vila, vätska och kärlek är ju trots allt det bästa botet. Och kanske en Alvedon eller två om det behövs.

Grapefrukt mot huvudvärken

Ett bultande huvud kan bero på många saker. Ibland är det enda som behövs lite vatten för att råda bot. Men om smärtan är kopplad till gallblåsan, kan faktiskt grapefrukt vara lösningen. Pressa, drick juicen, vänta och håll tummarna.

Mättande morotssoppa

Hacka och stek en gul lök i olivolja tillsammans med vitlök. Skiva och addera sju morötter och stek ytterligare nån minut. Fyll upp med vatten och låt puttra med ett par buljongtärningar. När morötterna mjuknat mixar du soppan slät, smakar av med lite citron, salt och peppar. Klart att dricka!

Klassisk ingefärsbot

Ta ca 3 cm skalad, färsk ingefära och koka upp tillsammans med en halv liter vatten. Låt puttra i 10-15 minuter. Stäng av plattan och pressa ner citron, häll på lite honung och en tesked kanel. Drick ofta och mycket!

Det klassiska ångbadet

Ett säkert kort vid förkylning. Koka upp några liter vatten, tillsammans med pepparmyntsolja. Eller en näve starka halstabletter. Häll över i en bunke och lägg en handduk över huvudet. Andas sen in de friska och slemlösande ångorna.

Ansiktsmask med bakpulver

Unna dig en peelande ansiktsmask. Blanda en matsked honung med en tesked bakpulver. Droppa på lite vatten och massera sedan in i ansiktet. Låt sitta på i någon minut och skölj sedan av med varmt vatten.

Gör ditt eget nässpray

Koka ihop en bakteriedödande saltlösning mot nästäppan. Allt du behöver är en deciliter vatten, och ett kryddmått salt. Koka upp, och låt svalna av. Spraya eller droppa i näsa och håll ut.