SÄKERHET OCH BIVERKNINGAR

Säkerhet och biverkningar

SÄKERHET OCH BIVERKNINGAR

Varför är Alvedon skonsamt mot magen?

Alvedon kan användas av personer med känslig mage eller magsår och personer med ökad blödningsbenägenhet, eftersom Alvedons verksamma substans paracetamol inte irriterar magslemhinnan.

Är det farligt att kombinera Alvedon med alkoholintag?

Använd inte Alvedon utan läkares ordination om du har alkoholproblem eller leverskada och använd inte heller Alvedon tillsammans med alkohol.

Vad händer om man tagit en för stor dos av Alvedon

Ta aldrig mer Alvedon än vad som står under doseringsanvisningarna. Högre doser än de rekommenderade ger inte bättre smärtlindring utan medför istället risk för mycket allvarlig leverskada. Symtomen på leverskada kommer normalt först efter ett par dagar. Därför är det viktigt att du kontaktar 112 eller Giftinformationscentralen så snart som möjligt om du har tagit en för stor dos.

Är det farligt att tugga på smälttabletten istället för att låta den smälta i munnen?

Nej, det är inte farligt, men man kommer att känna en bittra smaken av paracetamol om man tuggar på smälttabletten.

Kan man ta Alvedon brustabletter om man är citrusallergiker?

Brustabletterna innehåller en citronessens som kommer från citronfrukten. Eftersom brustabletterna innehåller väldigt lite essens blir totalinnehållet citron mycket lågt. Man kan dock inte utesluta att en mycket känslig person reagerar.

Finns det laktos eller gluten i Alvedon?

Nej, det gör det inte.

Blir man trött av att ta Alvedon, påverkar det t.ex. bilkörning?

Alvedon påverkar inte din förmåga att köra bil eller använda maskiner.

Mitt barn får frätmärken av stolpiller, varför och hur undviker man det?

Det kan vara så att barnet är överkänsligt mot något av innehållsämnena i suppositorierna. Det kan vara värt att prova någon av de andra barnvarianterna. Alvedon finns bland annat i flytande form, och är ditt barn äldre finns smälttabletter.